Säkerheten i fysiska butiker

Standard

För dig som driver en fysisk butik så vet du säkert de problem som kan finnas med vissa kunder. Det finns ett klientel som har svårt att skilja på mitt och ditt. Snatteriet ska bekämpas så gott man kan och det gäller att man arbetar för att det ska minska i butikerna. Det gäller att göra det svårare för de som planerar att ta något från din butik.

Som anställd så kan du inte hela tiden ha koll på de personer som finns inne i butiken. Även om man gör sitt yttersta så kan det vara svårt att hålla koll på alla. Det finns bra hjälpmedel som övervakningsspeglar och varularm som kan installeras i butikerna. Detta hjälper naturligtvis till att minska snatteriet. Även om man har butiksövervakning och larm om någon vara tas ur butiken utan att betala så gäller det att hålla ögonen öppna.

Om man har stora problem i sin butik så kanske videoövervakning kan vara ett alternativ som skrämmer den som planerar något. Då kommer det som sker i butiken att finnas på film och det kan vara svårt att neka till det man gjort om man kan se vem och vad som gjorts. Det är ett ständigt arbete med att förhindra snatteri och de hittar på nya smarta metoder för detta så det gäller att vara på tå när det kommer till butiksövervakning.