Ordna den perfekta firmafesten

Standard

En firmafest är ett perfekt tillfälle för alla på jobbet att mötas utanför arbetstid, lära känna varandra bättre och bara umgås och ha roligt. Men för att garantera en bra fest gäller det att planera ordentligt.

Planera i grupp

När man ska ordna en fest för många är det bra att få input från flera olika håll. Se därför till att utse en grupp vars ansvar det blir att fixa festen.  Ge dem sedan några riktlinjer och en budget de har att arbeta med.

Fixa lokal

Valet av lokal är en av de viktigaste aspekterna i början på planeringen. Men innan man väljer vilken lokal man ska använda är det viktigt att man vet vad festen ska inkludera. Alternativt kan man utgå från lokalen och titta på vilka möjligheten den erbjuder.

Om maten

Det är vanligt att festen börjar med en middag, och redan här har man möjligheten att välja vilken intryck man vill ge. Ska det vara sommarfest med grillning, en finmiddag med aftonklädsel, eller något mittemellan? Se dock till att tänka på allergikerna. Innan maten planeras kan det därför vara smart att låta alla få berätta om de har någon matallergi man måste tänka på. Det kan ju också vara fallet att en eller flera är vegetarian, vegan, eller har någon liknande diet.

Tänka på underhållningen

En lyckad fest har ofta planerat någon form av underhållning. Exakt vad detta är kan ju variera väldigt mycket från fest till fest. Det är ju också ytterligare en chans att välja vilket typ av fest man satsar på. Kanske det passar perfekt att hyra en trollkarl till festen, eller möjligtvis är det mer lämpligt att boka ett band.

Festinredningen

När det är dags att förbereda för festen på plats gäller det att man tänker på vilken typ av underhållning man har skaffat, om det ska förekomma några aktiviteter, och andra eventuella delar som kan ställa krav på utrymmet eller hur personer sitter. Behöver man snabbt göra plats för något efter middagen är över kan man satsa på fällbara bord och stolar.