Hitta nya kunder som företag

Standard

Som företag så är det viktigt att hitta nya kunder. De kunder som du redan har kanske lämnar för andra erbjudanden som de får. Det är också viktigt att du har en variation på de kunder som du skaffar dig. Det kan vara besvärligt att vara upplåst för ett par stora kunder. En mix av små, mellanstora och riktigt stora kunder är får många företagare det bästa.

För att hitta nya kunder så kan offentlig upphandling något som du kan prova på. Att få någon offentlig sektor som kund är alltid en stor fördel för dig som företagare. Som oftast så är det säkra pengar och de sköter sina betalningar exemplariskt. Det kan också vara avtal som löper under flera år som gör ditt företag stabilare. Det kan vara lite klurigt med dessa upphandlingar och att anlita expert inom området kan vara att föredra. I alla fall tills du fått den kunskap som krävs för en lyckad upphandling.

Det första som behöver göra är att kolla upp vilken eller vilka inom den offentliga sektorn som kan vara i behov av den tjänst eller produkt som ert företag säljer. När detta är gjort så måste man hålla koll på när de offentliga upphandlingarna ska ske. För det mesta så finns den information som man behöver på de olika myndigheternas sajter. Om ni planerar på att skriva anbud till någon offentlig upphandling så gäller det att kolla upp vilka som är aktuella och som kan passa just för ert företag.